Най-популярните грешки при нанасянето на спирала, които всяка жена със сигурност прави

Най-популярните грешки при нанасянето на спирала, които всяка жена със сигурност прави

Нанасянето на спирала се смята за най-лесната стъпка в грима. Въпреки това повечето от нас не осъзнават грешките, които пречат на спиралата да се задържи през целия ден или водят до по-лош ефект. Вижте дали допускате някоя от тези грешки и ги отстранете възможно най-скоро.

Неуспешно нанасяне на спирала. Защо не сте доволни от грима си за очи

Лошо нанесената спирала определено може да развали настроението ви, особено когато в разгара на деня забележите ужасни, рошави, слепени мигли. Спиралата за мигли, която предизвиква петна около очите или се лющи и пада по бузите, също няма да ви накара да се почувствате по-добре. Грешките по време на нанасянето на спиралата също могат да влошат състоянието на миглите ви, причинявайки изсушаване, чупене или дори прекомерно падане. По-долу обобщаваме най-популярните грешки при нанасянето на спирала, които можете лесно да отстраните.

Грешки при нанасяне на спирала

• Нанасяте твърде много спирала

Мечтаейки за впечатляващи ефекти, сме склонни да нанасяме няколко слоя спирала по време на рутинния грим. Това не е лошо, но - както винаги - умереността е препоръчителна. Отстраняването на излишъка от спирала от четката също е изключително важно по време на нанасянето. Можете да използвате кърпичка. Не препоръчваме да го избърсвате върху тубата, защото вероятно ще засъхне върху нея и просто ще се разслои.

За постигане на дързък обем и дължина на миглите са необходими най-много два или три слоя, обаче има и по-добри решения, които препоръчваме. Първо, трябва да потърсите спирала с конкретно предназначение. Козметичният пазар предлага тонове спирали за дължина или обем, които се нуждаят само от едно нанасяне, за да придадат на миглите ви желания вид.

Нанасянето на основа за спирала е друго ефективно решение. Това е ценен продукт, защото предлага подхранващ и защитен ефект. Основата за спирала улеснява нанасянето на спиралата, намалява разслояването и размазването, освен това придава забележима дебелина на миглите и задържа влагата в тях. Подхранващите съставки от основата за спирала проникват в миглите и ги подхранват, а за желаното сгъстяване и дължина на миглите е необходим само един слой спирала.

• Използвате неправилно машинка за извиване на мигли

За съжаление, въпреки че е един от най-популярните аксесоари за грим, тя невинаги се използва по правилния начин. Най-важното е да използваме машинката за мигли преди нанасянето на спиралата. Използването ѝ след нанасянето на спиралата може да доведе до счупване или издърпване на миглите!

Не забравяйте винаги да я използвате върху чисти, негримирани мигли. Инструментът ще ви позволи да повдигнете и извиете миглите си, а с помощта на добра спирала ефектът ще се запази през целия ден.

• Добавяте повече спирала през деня

В натоварените дни бързането и преумората от работа могат да се отразят на грима ни. Леки корекции на грима са съвсем нормални, но нанасянето на нов слой спирала върху мигли, които вече са били покрити със спирала часове преди това, е голяма грешка. В продължение на часове на носене миглите събират прах и власинки от дрехите ни, поради което свежият слой спирала оставя миглите слепени и сплъстени, което ни кара да изглеждаме по-зле.

Ако искате да нанесете повече спирала, най-добрата идея е да премахнете спиралата, която сте нанесли преди това. Използвайте памучен тампон и памучена клечка. Поставете тампона под миглите и внимателно отстранете продукта, като плъзнете мокриата памучена клечка от основата на миглите към върховете. По този начин няма да развалите целия си грим. След това можете да нанесете нов слой спирала.

• Използвате стара спирала за мигли

Всеки продукт има срок на годност, така е и със спиралата. Формално спиралата трябва да се сменя на всеки два или три месеца. Формулата с изтекъл срок на годност не осигурява равномерно покритие; тя става по-гъста, така че се нанася върху миглите неравномерно и веднага ги слепва. Образуваните бучки със сигурност не изглеждат спретнато. Нещо повече, има голяма вероятност те да попаднат в окото, причинявайки усещане за парене, сълзене на очите и зачервяване. Старата спирала има много лошо въздействие върху косъма на миглите. Тя изсушава миглите и може да доведе до начупване на миглите, а в най-лошия случай - до загуба на мигли.

Не забравяйте, че органът на окото е изключително деликатен и не трябва да бъде излаган на подобни рискове. Подмяната на спиралата не е просто грижа за спретнатия грим, но и за вашето благополучие и здраве.

• Вкарвате въздух в тубичката на спиралата

Колко пъти сте помпали четката на спиралата си, опитвайки се да я покриете с продукта колкото се може повече? Това е голяма грешка! По този начин вкарвате въздух в тубичката, което съкращава живота на спиралата ви.

За да получите оптимално количество спирала върху четката - завъртете я в тубичката под лек ъгъл, за да съберете продукта от вътрешността на флакона. Спиралата ще се задържи по-добре върху четката, в сравнение с случаите, когато постоянно поставяте четката в тубичката и я изваждате.

• Гледате нагоре по време на нанасянето на спиралата

Склонни ли сте да размазвате клепачите или дори да слагате спирала върху веждите си? Вероятно вдигате поглед, когато нанасяте спиралата си. Опитайте се да гледате надолу, като в идеалния случай държите очите си полузатворени. Това ще ви предпази от попадане на продукта върху кожата и ще създаде по-хубава извивка на миглите. Винаги раздвижвайте четчицата напред-назад, за да разделите по-лесно миглите и да ги покриете равномерно със спиралата.

Когато гледате нагоре по време на нанасянето на спиралата, на челото ви също се случва нещо лошо. Задълбочавате бръчките на челото, което може да ускори процеса на стареене на кожата.

СЪВЕТ: Ако ви се случи да зацапате кожата, не я почиствайте веднага. Можете да завършите грима на лицето си без притеснения, а след това просто я изчистете с ноктите си. Няма да остане никаква следа. Мократа спирала, от друга страна, е по-вероятно да се размаже още по-силно и да ви забави още повече.

• Долни мигли - или нанасяте прекалено много спирала, или изобщо не я използвате

Вероятно това е вечната дилема с употребата на спирала за мигли. Важно е да се намери средното положение. Долните мигли също трябва да бъдат покрити със спирала, защото може да се получи силен контраст, ако останат без грим. Ако няма баланс между горните и долните мигли, това се забелязва и очите изглеждат по-малки. От друга страна, ако нанесете твърде много спирала върху долните мигли, те могат да изглеждат смешно и претоварено.

Използването на върха на четчицата е най-добрият начин за нанасяне на спирала върху долните мигли. Съществуват и спирали със специален тънък апликатор за покриване на долните мигли без излишна суета.

ЗАБЕЛЕЖКА: Ако имате капковидни клепачи, най-добре е да не нанасяте спирала върху долните мигли. В противен случай очите ви може да изглеждат тъжни.

• Често използвате водоустойчиви продукти

Може да изглежда безобидно, но гъстата формула на водоустойчивите спирали се нуждае от повече време, което отделяте за премахване на грима преди сън. Уморени и разстроени, ние сме склонни да търкаме клепачите силно, което е много опасно - това обикновено чупи косъмчетата на миглите или ги кара да падат преждевременно. Не забравяйте, че решавайки се на водоустойчива спирала, вие също така вземате решение да отделите повече време за нейното внимателно отстраняване.

• Не премахвате грима

Ако сте се чудили кое е най-лошото нещо, което можете да направите на миглите си, то това е да забравите за ежедневанта им грижа. Всеки вид грим натоварва миглите и кожата, затова е важно да ги оставяте да си почиват през нощта. Спиралата за мигли обгръща миглите, така че дори най-скъпите и най-добрите формули могат да навредят на миглите ви, ако ги носите твърде дълго. Изсушаването на миглите е гарантирано, ако постоянно забравяте за премахването на спиралата. Никога не забравяйте да сваляте грима си преди сън. На пазара има специални шампоани за вежди и мигли, ако желаете да се погрижите още повече за миглите си.

Има ли връзка между грижата за миглите и грима за очите?

Ежедневната грижа за миглите оказва голямо влияние върху грима ви. Спиралата за мигли се задържа по-добре върху здрави мигли. Ако имате редки мигли, може да се окажете със забележими празнини, след като ги покриете със спирала. Ето защо трябва да избягвате горепосочените грешки и да се грижите за миглите си ежедневно.

Грижа за миглите. Как да заздравим миглите?

Има три най-популярни и ефективни начина за укрепване на миглите, които са на разположение и са изгодни за бюджета ни.

  • Серум за мигли. Съществуват все повече продукти, които ни помагат да се сдобием с по-гъсти и далеч по-здрави мигли. Различните серуми за мигли имат специално разработени формули, изобилстващи от витамини и хранителни вещества. Те действат, като съживяват и защитават миглите, както и стимулират растежа им.
  • Рициново масло. Положителните му ефекти са известни отдавна, защото е популярно масло за коса, предлагащо много ползи. Оказва се, че действа чудесно за укрепване на веждите и миглите. Маслото им осигурява подхранване, по-голяма гъстота и блясък. Рициновото масло е великолепно за стимулиране на растежа на косата.
  • Подхранване. Оптималното снабдяване с витамини, минерали и хранителни вещества носи ползи за целия организъм. Всеки недостиг се проявява чрез по-слаба коса и нокти. В аптеките можем да намерим много продукти на основата на билки за допълване на дефицитите.

Разгледайте нашата публикация, ако искате да научите повече за грижата за миглите.



Напишете коментар. Той ще бъде публикуван, щом бъде одобрен от модератор.
Политика за поверителност

Нашият уебсайт използва "бисквитки", както и "бисквитки" на трети страни, за да използва външни инструменти. В случай че потребителят не даде съгласието си, се използват само основните бисквитки. Можете да промените настройките в браузъра си по всяко време. Предоставяте ли съгласието си за използване на всички бисквитки?

Политика за поверителност